به گزارش فارس، محمد سلطانیفر امروز در سومین نشست تخصصی جایگاه نظام صنفی در رسانههای ایران که با حضور جمعی از استادان، متخصصان و دستاندرکاران عرصه رسانه از جمله حسین انتظامی معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت ارشاد، حسن نمکدوست، محمدعلی وکیلی، ژاله فرامرزیان، مهدی فضائلی، کاووس صادقلو و همچنین امید جهانشاهی در محل دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها برگزار شد اظهار داشت: طبق قانون از سال 58 نظام پیشگیرانه در ایران به نظام پیگردی و تنبیهی تغییر یافت.
رئیس دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها در ادامه افزود: طبیعی بود که نگاههای مختلف در آن زمان در حوزه رسانه مطرح شده بود و تمام روزنامهنگاران، مردم و فضاهای مختلف معتقد بودند که نمیتوانیم فضای رسانهای آزاد و رها داشته باشیم و لزوماً باید برای کنترل مکانیزم طراحی شود.
وی ادامه داد: در نظام تنبیهی دو نگرش نظام آزادیگرایی (نگاه باز و آزاد) و نظام مسئولیت اجتماعی (نقش نظامهای صنفی به شدت در کشور مورد توجه قرار میگیرد و نظامهای کنترلی شکل میگیرد) وجود داشت.
سلطانیفر ادامه داد: سال 67 شروع شکلگیری نظامهای صنفی در کشور بود که مسئولیت صدور مجوزها در این باره بر عهده وزارت بازرگانی و کمیسیون ماده 10 احزاب در وزارت کشور بود.
وی همچنین گفت: در اصل 24 و 168 قانون اساسی در بندهای مختلف از جمله ماده «الف» و ماده 10 قانون برنامه پنجم توسعه تشویق برای تشکیل نظامهای صنفی مورد توجه قرار گرفت.
سلطانیفر بیان داشت: هم اکنون پیشنویس قانون سازمان نظام رسانهای کشور تهیه شده است و انجمنهای مختلف دستاندرکار شکلگیری این نظام هستند.
رئیس دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها با اشاره به سابقه قابل ملاحظه شکلگیری NGO ها در ایران، گفت: 400 تا 500 سال پیش با شکلگیری تکیههای مذهبی شاهد برقراری اولین NGO ها در کشور بودیم و بر همین اساس کشور ما در این باره سابقه طولانی دارد.
وی یادآور شد: این در حالی است که هم اکنون غربیها برای تشکیل NGO ها سابقه 40 تا 50 ساله در فرهنگشان به ثبت رسیده است.
نظر شما